Facebookta paylaş

SEÇİMDE NEREDE OY KULLANACAĞIM - 2015 SEÇMEN SORGULAMA

2015 GENEL SEÇİMDE NEREDE OY KULLACAĞIM

Millet vekili seçimleri yaklaşıyor, 7 Haziran Pazar günü seçim günü ve kimin nerde oy kullanacağı, kaç nolu sandıkta kullanacağı bilgilerini sizlere vermek için yazdığımız bu yazıda sizlere tüm ayrıntıları bildireceğiz.

2015 Genel Seçimde Nerede Oy Kullanacağım, hangi sandıkta oy kullacağım, Ne zaman oy kullanacağım, gibi sorular sorulmakta tüm bu soruların cevabını yazının devamında öğrenebilirsiniz.

Seçim hazırlakları yapmaya başlayan patiler, herkesin oy kullanmak için sandık başına geçeceğini belirledi. Geçen seçimde oy kullanma oranı düşüldüğünü ve bu düşüşün her yıl yaşandını belirten Seçim Kurulu, bu sene oy kullanılmasının önemini belirti.

Seçimlerin olacağı 2015 7 Haziran Pazar günü tüm yurta tatil oluncağına ve bu seçim sürecinde memurlar görev yapılmayacak.

YÜKSEK SEÇİM KURULU İNTERNET SİTESİ

* Verdiğimiz, Yüksek Seçim Kurulu internet sitesinden, nerede oy kullanacağınızı ve hangi sandıklarda kullanacağınızı öğrenmeniz için ''Tıklayın'' yazılarına tıkladğınızda internet sitesine yönlendirleceksiniz ve bu yönlendirme ardından, istenilen bilgileri boşluklara doldururark sorgula butonuyla tüm detaylara ulaşabilirsiniz.




7 Haziran Pazar günü, oy kullanacak vatandaşlar ikamet ettiği en yakın okulda oy kullanacağını ve daha fazla bilgiyi Yüksek Seçim Kurulu internet sitesinden gerekli bilgileri doldurarak öğrenebilirsiniz.

Sizler için hazırladğımız, 2015 7 Haziran Pazar günü nerede oy kullanacağınız hakkında bilgileri ve detayları vereceğimiz resmi Yüksek Seçim Kurulu internet sitesinden öğrenebileceksiniz.

SEÇİM GÖREVLİLERİ NE KADAR ÜCRET ALACAK

Seçimler yaklaştığı için, bu sene sandık görevlilerin ne kadar ücret alacak ve hangi sandık başında görev yapacağında dair bilgileri yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

* Yüksek Seçim Kurulu'da verilen bilgiye göre Müşaidler ücret alamayacağı, Ücret alabilmesi için sandık kurulu öyesi olmalıdır.

7 Haziran 2015 Genel Seçiminde Sandık Görevlileri, Sandık Başkanları Ne Kadar Ücret Alacaklar...

* Siyasi Parti üyesi 66 Tl alacak.
* Eğitim vermeyen sandık kurulu memur üyesi 61 Tl alacak.
* Kurs verilen sandık kurulu başkanı 213 Tl alacak.
* Devlet memuru olan 125 Tl ücret alacak
* Kurs vermeyen sandık kurulu başkanı 142 Tl alacak.

SANDIK KURULU KAÇ KİŞİDEN OLUŞUR 

Bilindiği gibi, sandık kurulu en az 5 kişiden oluşmaktadır ve Sandık kurulu başkanı 4 üyeden oluşmaktadır. Dört üye arasından birisi Sandık kurulu memur üyesidir. Diğer üyeler parti üyesi olarak kabül edilmektedir.

LİSTEDE İSMİ OLMAYANLAR NE YAPCAK ?

Her seçimde, isim listesine göre oy kullanan vatandaşlar, seçimde ismi olmayınca ne yapacaklar ve nasıl oylarını kullanabilirler ?
Listde ismi bulunmayanlar, bulundukları il ve ilçede nüfus müdürlüklerine oturdukları haneyle ilgili, su, elektrik, telefon numaralayıla itirat edecekler.Bu işlemler ardından, aldıkları belgeyle seçim kuruluna götürüp isimler kayıt edilerek listeye dahil edilecektir.

2015 yerel seçimler, 2015 millet vekili seçimleri, 2015 millet vekili seçimleri hangi sandıkta oy kullanacağım, 2015 nerde oy kullanacağım, sandık sorgulama 2015, 2015 millet vekili seçimleri nerde oy kullanacağım, nerede oy kullanacağım 2015, ysk.gov.tr, 2015 millet vekili oyumu hangi sandıkta kullanacağım, nerede oy kullanacağını öğren, yüksek seçim kurulu, sandık görevlileri ne kadar ücret alacak, sandık görevlileri, kaç tl alacak, seçimde nerede oy kullanacağım, genel seçimde nerede oy kullanaağım,






Kategori: , , , , , ,