Facebookta paylaş

2015 DOĞUM PARASI NE KADAR VE NASIL ALINIR

2015 DOĞUM PARASI NE KADAR ?

doğum parası, doğan çocuk parası kaç tl, babalar için doğum izin günü, çocuk parası 300 tl, doğuran anne kaç gün izinli, memur anne kaç gün izinli, doğum izni kaç gün, doğum yardım parası, 3 çocuk için 1300 tl doğum yardımı, doğum yardımı kaç tl, doğum parası nasıl alınır,

Yeni yılda doğum yapan anneler için devletten müjde geldi ve bu yılda doğum yapan anneler ne kadar para alacak, nasıl para alacacak haberimizin devamında detaylı olarak sizlerle paylaştık.

Devlettin resmi gazetesi olan resmigazete.org.tr gazetesi haberine göre, yeni yılda anneler için canlı doğurulan çocuklara para verilecek. Fakat bu para ne kadar sorusunda ise; 1. canlı doğurulan çocuk için 310 Tl, 2. canlı doğurulan çocuk içim 410 Tl, üçüncü ve ardından gelen her çocuk için ise 610 Tl annelere verilecek.

Yeni yılda gelen çocuk doğum parasında ödemeler için de, anne ve baba Türk olması gerekiyor. Diğer şart ise, doğurulan çocuk parası için nüfus kaydında yer alan çocuklar için para ödenmiş olacak, bunların toplamı ise 1.310 Tl olacak.

Çocuk yapan Türk anneleri için doğurulan çocuk parası ile birlikte, çalışma vakitlerinde de değişiklik yapılmış olacak. Doğum yapan anneler için yeni yürürlüğe göre, ilk çocuğunda 2 ay yarım gün çalışma, ikinci çocuğunda 4 ay yarım gün çalışma izni ve üçüncü ile üzeri 6 ay yarım gün çalışma izninde olacak.

Memur anneler ise her çocuk için 6 ay bu hakkı kullanmış olabilecek. iki, dört ve altı ay gibi yarım gün çalışma sürelerinde ise, maaşın yarısını devlet yarısını da işkur ödemiş olacak. Anneler için verilen izin ile birlikte babalar için izin günü 2 gün daha artarak 5 güne çıkmış olacak. 


Kategori: , , , , ,